Блог

Ч.З.В.

Често Задавани Въпроси

Думата идва от гръцки: „зео“ – кипя, „литос“ – камък.). Зеолитът е естествен микропорест минерал, образувал се преди милиони години от вулканична пепел, изложена на много високи температури и налягане. Открит е през 1756 г. от шведският учен Аксел Фредерик Констед. Зеолитите служат като отлични филтри за пречистване на водата.

Зеолитът обикновено се използва в медицината за детоксикация от тежки метали, но също и при лечение на ангина пекторис, гинекологични заболявания, урологични проблеми, чернодробни заболявания, синузит и др.

Водата, пречистена от „кипящ камък“, е лековита за човека. Препоръчва се да се използва една лъжичка микронизиран „Zeolit-C®“ разтворена в 200 мл вода, след престой от минимум 8 часа, два пъти на ден – сутрин и вечер, след хранене се изпива водата БЕЗ УТАЕНИЯ НА ДЪНОТО ЗЕОЛИТ!

Едни от най-богатите находища на клиноптилолит (основна съставка на зеолитът) в света са съсредоточени в Родопите и по-точно около гр. Кърджали. Марката ZEOLIT-C® е регистрирана от Патентното ведомство на Република България на 19.06.2013 г. от “Петра 2004″ ЕООД. Продуктът е с изцяло натурален състав и произведен в България.